Summary of chapter 6 and 7.8 white dolphin

Answers

Answer 1
Answer:

Answer:

Explanation:

The people of Ghalaas-at watch for some sign of Kimki, but none ever comes. Spring passes and comes again, but still Kimki does not return. Matasaip, who has been chosen as chief in Kimki's place, decides that the village must turn its attention to other problems - the Aleuts. The time of year that the Aleuts come is fast approaching, and the villagers must make plans to flee the island if they return. The people of Ghalas-at stock canoes with food and water and leave them at the bottom of a cliff, so that they can quickly escape if the Aleuts are sighted.

One night, a cry goes through the village that the Aleuts have returned. The villagers file out of their homes and make for the canoes, but the man who gave the alarm returns, saying that the ship that is approaching the harbor has white sail, not the red sails of the Aleuts. Matasaip goes to investigate along with a few other men while the rest of the villagers continue toward the canoes. Soon, Nanko returns with a message from Matasaip. The villagers are anxious to hear what he has to say, but Nanko plays with them, pretending to be too tired to talk. Finally, he reveals that the ship on the bay hold white men sent by Kimki to take them away from Ghalas-at.

The villagers scramble to pack for their journey. They had brought only the bare necessities when they thought they were fleeing the Aleuts, and so choose a few possessions to bring with them. Ulape draw a mark in blue clay across her face to signal that she in unmarried. A storm is gathering, and so they must be quick, lest the white men's ship run against the rocks. As they head toward the beach, Ramo realizes he has left his fishing spear at the village, but Karana knows there is not enough time to go back tells him he must leave it behind.

When Karana reaches the beach, all of the men except Nanko and Matasaip have already boarded the ship. Karana has lost track of Ramo, but Nanko tells her the he was on the first canoe to the ship. Upon reaching the ship, Karana looks around for Ramo, but he is nowhere to be found. Nanko offers her his assurance that he is on the ship, but then Karana notices him back on the island, running along the cliff with his spear in his hand.

Chief Matasaip explains to Karana that they cannot wait for Ramo, because if they do, the ship will be wrecked against the rocks. Then, though many people try to restrain her, Karana jumps off the boat into the water and swims back to shore.


Related Questions

A wildfire destroys 90% of the trees of a forest. What will most likely happen to the animal population that lives in the forest? A. The population will not change because the animals will not be affected. B. The population will decrease because many of the animals will not survive. C. The population will increase because new animals would move in. D. The population will be stable because most of the animals will burrow underground. Reset
PART A: What is the central idea of the text?A. Children work for cocoa farmers because they think that it will be safe and fun.B. Children are paid well for the dangerous work they do picking cocoa beans forchocolate.C. Children are forced to pick cocoa beans for chocolate because adults cannot dothe work.D. Children work in unsafe environments for little or no money to pick cocoa beansfor chocolate.PART B: Which detail from the text best supports the answer to Part A?A. “Have you had some chocolate recently? Most Americans eat about 12 pounds of it each year!” (Paragraph 1)B. “They sleep in dirty rooms, work 12-hour days without pay, are fed very little,and are sometimes whipped.” (Paragraph 3)C. “Without help from their children, the farmers would not be able to buy food.” (Paragraph 4)D. “The Rainforest Alliance is also working to improve life for farmers, teachingthem ways to protect soils, waterways, and wildlife while increasing their yields.” (Paragraph 7)
Write a story that ends with never will i do that again​
Is using a semi colon in this sentence correct ? " She recently started college, just like me; finally accomplishing her dream
GeodyBased on the details in the chart, which sentence best states theauthor's point of view?ButcitDetailDetailofThe level of soundcan be measuredscientificallyUsing decibels conbe applied to streetperformers equallyНоPoint of View?petfavWEFair laws thatrestrict loud musicare possiblePeople don't agreeabout what's tooloudStreet musiciansdon't want sound-control laws.Street music conmake a town funand excitingthKSign out

How does paragraph two and it’s three key points relate to the introduction?-
They itemize a series of request at the conus wish to make of England
-The state ideas of support the conus decided to break away from England
-describe the structure of Connell government under the England rule
- they list of specific grievance sent to the conus hold against the English roller


The story is called experts from the do you know my name is stipulation for 13 and states for America by Thomas Jefferson

Answers

Answer:

third one

Explanation:

For much of my life, I have been haunted by dreams of falling. (2) In a typical dream, I have fallen off a tall building or over the edge of a cliff or out of a plane, and I am plunging at a breathtaking speed toward the ground. (3) _____, just as I am about to crash into the ground, I wake up in a cold sweat, my heart racing. Question 4 options: a. Before b. For one thing c. Then d. To begin with

Answers

(B.) is the correct answer to your question. Please give me the brainliest answer. :):):)

10. You need to drill multiple holes of the exact same depth in a piece ofmaterial. What is the best tool to use?
.
A. Drill
B. Hand drill
C. Drill press
D. Hole saw
11. Which of the following sandpaper grit would give you the smoothest
finish?
A. 60
B. 160
C. 250
D. 400​

Answers

Answer:

C and D

Explanation:

Drill press is the most accurate out of all of those

400 grit is the finest out of all of those

Also, why is this in English?

Which statement best describes the style of this excerpt?O A. The style is academic in order to explain events to the audience.
O B. The style is poetic in order to capture the audience's attention.
O C. The style is casual in order to show that the character is unimportant.
O D. The style is formal in order to draw attention to the character's
importance.

Answers

The statement which best describes the style of this excerpt is that the style is poetic in order to capture the audience's attention. Thus, the correct option for this question is B.

What is meant by the style of the passage?

The style of the passage may be characterized as the way through which an author writes or composes and/or conveys a story in order to demonstrate some information or facts to the audience or reader.

According to the context of this question, the style of the excerpt is poetic with the intention that it captures or brings the attention of the audience or reader to the word or the communication made by an author specifically without any sort of distraction.

Therefore, the statement which best describes the style of this excerpt is that the style is poetic in order to capture the audience's attention. Thus, the correct option for this question is B.

To learn more about Poetic style, refer to the link:

brainly.com/question/1899747

#SPJ2

The correct answer is answer B.The style is poetic in order to capture the audience's attention.

_____1. Which statement is an opinion?Stonehenge is a mysterious monument.
b. Stonehenge was built over 4,000 years ago.
c. Stonehenge is in southwestern England.
d. Stonehenge consists of a circle of stones.

Answers

Final answer:

The statement 'Stonehenge is a mysterious monument' is an opinion, while the other options are factual statements.


Explanation:

The statement 'Stonehenge is a mysterious monument' is an opinion.

An opinion is a personal belief or judgment that cannot be proven or disproven. It is subjective and based on individual thoughts or feelings.

In contrast, statements b, c, and d are all factual statements that can be supported by evidence and verified through research and historical records.


Learn more about opinion vs. factual statements here:

brainly.com/question/19628005


What is the difference in how the two selections portray fathers?

Answers

Answer: A while the father in “to a daughter with artistic talent” is optimistic, the fauthrr in the excerpt from big fish is cynical

Explanation:

this is not the right answer so don’t choose it

Answer:

the answer is (B

Explanation:

i did that test